Thajské kari s kuřecím masem

Thajské kari s kuřecím masem

2 porce

30 minut

Kari patří mezi nejoblíbenější jídla Thajců a kulinářský svět se do nich zbláznil také. Chutnají jedinečně, jsou hotová za chvilku a jejich příprava je velmi snadná. Chutě kari jsou mimořádné a vždy s nimi překvapíte. Vyzkoušejte kari s kuřecím masem od Fitrecepty.info. 

Suroviny:

90 g rýžových nudlí
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce kari pasty
200 g kuřecích prsou
1 lžička sušeného zázvoru
1 citronová tráva
500 ml zeleninového vývaru
1 lžíce třtinového cukru
půlka červené papriky
šťáva z půlky limetky
1 lžička sušeného koriandru
1 lžíce rybí omáčky
špetka chilli 

Postup:

  1. Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu. Stačí je jen pár minut povařit ve vroucí vodě.  

  2. V pánvi typu wok rozpalte olivový olej, přidejte kari pastu a zamíchejte. Přidejte na kostky nakrájené maso a 4 minuty opékejte. 

  3. Do pánve přidejte nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, cukr a zalijte vývarem. Nechte 5-10 minut provařit. 

  4. Přidejte rybí omáčku s chilli a koriandrem a na kostičky nakrájenou paprikou.  

  5. Nechte 5 minut provařit, zalijte kokosovým mlékem, přidejte nasekanou citronovou trávu a nechte dalších 5 minut pod pokličkou. 

  6. Nakonec přidejte koriandr, dochuťte kari rybí omáčkou a podávejte s připravenými nudlemi. 

Převzato z Fitrecepty.info.