Tagliatelle zapečené s rajčaty a feta sýrem

Tagliatelle zapečené s rajčaty a feta sýrem

2 porce

30 minut

Pod pojmem tagliatelle se skrývají dlouhé ploché těstoviny tradičně z italských oblastí Emilia-Romagna a Marche. Bloggerka Natálie Černoušková si pro vás připravila recept s těmito těstovinami v horkovzdušné fritéze ETA Formio. Tagliatelle zapekla s rajčaty a řeckým feta sýrem. Příprava je navíc snadná a rychlá. 

Suroviny:

3 rajčata
3 stroužky česneku
1 feta sýr
tagliatelle
olivový olej
koření zvolte dle chuti (např. koření směs ratatouille a uzenou papriku)

Postup:

1. Na spodek nádoby dejte tagliatelle a zalijte je vodou.
2. Pak přidejte nakrájená rajčata a česnek. Na to položte celý feta sýr, zasypte kořením a zalijte olivovým olejem.
3. Pečte 25 minut na 180 °C v horkovzdušné fritéze ETA Formio.
4. Dozdobit můžete bylinkami (např. petržel).