Soba nudle s arašídovou omáčkou a kuřetem

Soba nudle s arašídovou omáčkou a kuřetem

2 porce

60 minut
 

Soba nudle jsou populární především v Japonsku. Vyrábějí se z pohankové mouky a servírují se studené na proutěném podnosu. Blogerka Martina z profilu Zdravě živená je připravila s arašídovou omáčkou a kuřecím masem.   

Suroviny:

Pečené kuřecí maso: 
1 větší/2 malá kuřecí prsa
Olivový olej
Mletý koriandr
Omáčka tamari (nebo sójová)

 

Omáčka:
70 g arašídového másla
50 ml vody
Šťáva z ½ - 1 limetky
25 ml omáčky tamari (nebo sójové)
1 lžička omáčky sriracha (případně pár kapek tabasca)
1 stroužek česneku
1 lžička mletého koriandru

 

Salát:
70 – 100 g soba nudlí
1 červená paprika
½ zelené papriky
100 g červeného zelí
2 jarní cibulky
Hrst nesolených arašídů
Čerstvý koriandr

Postup:

1. V misce promíchejte lžíci olivového oleje, lžičku omáčky tamari nebo sójové omáčky a ¼ lžičky mletého koriandru. Kuřecí maso v marinádě obalte a pak zprudka ze všech stran opečte na pánvi. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a podle velikosti pečte 25 – 30 minut při 190 °C. 
2. Arašídové máslo, vodu, limetkovou šťávu, omáčky tamari a strachu, česnek a mletý koriandr promixujte dohladka. 
3. Soba nudle uvařte v osolené vodě na skus. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat. 
4. Papriky nakrájejte na tenké proužky. Zelí nakrouhejte na slabé nudličky. Jarní cibulku nakrájejte najemno. Arašídy nasekejte nahrubo.
5. V míse promíchejte soba nudle s paprikami, zelím, cibulkou a omáčkou. Naservírujte na talíře. Posypejte arašídy a čerstvým koriandrem. Maso nakrájejte na slabé plátky a servírujte na salát. Ihned podávejte.