Mandlové tartaletky

Křehké těsto francouzských tartaletek ve spojení s jemným krémem si zamiluje snad každý, kdo ho kdy ochutná. Michaela Lochovská, účastnice Food blogu roku 2021, na Instagramu známou jako @mischka_breakfast, připravila recept, který vám provoní domov mandlemi a kokosem. Příprava je poměrně jednoduchá a výsledek stojí za to!
Suroviny:
105 g mandlové mouky
35 g kokosové mouky
30 g měkčího másla
vanilka
Postup:
1. Ze všech surovin připravte těsto, které nechte cca 20–30 minut odpočinout.
2. Poté těsto vtlačte do formiček a pečte v rozehřáté troubě na 180 stupňů, cca 15–20 minut.
3. Plňte podle chuti, například tučným tvarohem s práškem z lyofilizovaného ovoce, ořechovým krémem. Na závěr je můžete ozdobit čerstvým ovocem a jedlými květy.