Řepové lívance

Řepové lívance

4 porce

20 minut

Máte rádi sladké snídaně, ale už vám docházejí nápady, jak si takovou snídani ozvláštnit? Ochutnejte zdravou formu lívanců z červené řepy od Majdy z profilu Hungry Panda.  Lívance vás budou bavit nejenom chutí, ale také konzistencí a barvou. 

Suroviny:

160 g uvařené řepy
300 ml mléka
2 vejce
200 celozrnné ječné mouky
50 g třtinového cukru
1 balení kypřícího prášku
Semínka ze 2 vanilkových lusků
1,5 lžíce kakaa
Lžíce ghí na opékání lívanců
Na servírování cokoliv, co máte rádi – ovoce, oříšky, jogurt, mascarpone, sirupy...

Postup:

1. Ve stolním mixéru rozmixujte uvařenou řepu s mlékem. Přelijte do mísy a vmíchejte vejce.
2. Ve druhé míse smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte je k mokrým a promíchejte do hladkého těsta.
3. Na nepřilnavé pánvi rozpusťte lžíci ghí. Začněte nanášet těsto. Opečte z obou stran. Takto postupujte, dokud budete mít těsto.