Penne s majonézou, rukolou a kuřecími prsíčky

 

4 porcí

 

50 minut + odležení

Lehké kuřecí maso a těstoviny se skvěle doplňují. Navíc výroba domácích penne a majonézy může být zábava nejen pro vás, ale i pro vaše děti.

Suroviny:

Těstoviny:

480 g hladké mouky

4 vejce

 

Majonéza:

50 ml olivového oleje

50 ml slunečnicového oleje

5 žloutků

2 lžičky dijonské hořčice

sůl a čerstvě mletý pepř

 

Maso:

200 g kuřecích prsou

1 lžíce olivového oleje

100 g rukoly

sůl a čerstvě mletý pepř

 

kuchyňský robot ETA Gratus s příslušenstvím hnětací hák, nástavec na těstoviny a šlehací metla

potravinářská fólie
větší pánev 

Postup:

1. Do mísy robotu ETA Gratus prosejte hladkou mouku, přidejte vejce a pomocí hnětacího háku 10 minut zpracovávejte těsto, až bude hladké. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na 30 minut do lednice.

 

2. Mezitím připravte majonézu. Smíchejte olivový a slunečnicový olej. Šlehací metlou v robotu ETA Gratus vyšlehejte žloutky, do kterých postupně přidávejte směs olejů. Šlehejte tak dlouho, dokud téměř nezdvojnásobí svůj objem. Na závěr zašlehejte hořčici a pepř a sůl dle chuti.

 

3. Odpočinuté těsto vyjměte a protáhněte nástavcem na těstoviny. Použijte tvořítko penne a ostrým nožem odkrajujte těstoviny délky zhruba 2 cm. Uvařte je ve vroucí osolené vodě akorát na skus, zhruba 5 minut.

 

4. Mezitím osolte a opepřete kuřecí maso a opečte ho na pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Vyjměte, nechte 2 minuty zchladnout a nakrájejte ho na plátky. Rukolu zbavte stonků a nasekejte nahrubo.

 

5. Uvařené těstoviny slijte, promíchejte s majonézou, posypte rukolou, rozdělte na talíře a poklaďte plátky masa.