Penne s majonézou, rukolou a kuřecími prsíčky
4 porcí
50 minut + odležení
Lehké kuřecí maso a těstoviny se skvěle doplňují. Navíc výroba domácích penne a majonézy může být zábava nejen pro vás, ale i pro vaše děti.
Suroviny:
Těstoviny:
480 g hladké mouky
4 vejce
Majonéza:
50 ml olivového oleje
50 ml slunečnicového oleje
5 žloutků
2 lžičky dijonské hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
Maso:
200 g kuřecích prsou
1 lžíce olivového oleje
100 g rukoly
sůl a čerstvě mletý pepř
kuchyňský robot ETA Gratus s příslušenstvím hnětací hák, nástavec na těstoviny a šlehací metla
potravinářská fólie
větší pánev
Postup:
1. Do mísy robotu ETA Gratus prosejte hladkou mouku, přidejte vejce a pomocí hnětacího háku 10 minut zpracovávejte těsto, až bude hladké. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na 30 minut do lednice.
2. Mezitím připravte majonézu. Smíchejte olivový a slunečnicový olej. Šlehací metlou v robotu ETA Gratus vyšlehejte žloutky, do kterých postupně přidávejte směs olejů. Šlehejte tak dlouho, dokud téměř nezdvojnásobí svůj objem. Na závěr zašlehejte hořčici a pepř a sůl dle chuti.
3. Odpočinuté těsto vyjměte a protáhněte nástavcem na těstoviny. Použijte tvořítko penne a ostrým nožem odkrajujte těstoviny délky zhruba 2 cm. Uvařte je ve vroucí osolené vodě akorát na skus, zhruba 5 minut.
4. Mezitím osolte a opepřete kuřecí maso a opečte ho na pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Vyjměte, nechte 2 minuty zchladnout a nakrájejte ho na plátky. Rukolu zbavte stonků a nasekejte nahrubo.
5. Uvařené těstoviny slijte, promíchejte s majonézou, posypte rukolou, rozdělte na talíře a poklaďte plátky masa.