Pečená ryba se zeleninou

Pečená ryba se zeleninou

 

2 porce

 

55 minut

Ryby bychom měli jíst alespoň jednou týdně. Především ty mořské obsahují omega-3 mastné kyseliny, které chrání cévy před infarktem, snižují špatný cholesterol a zlepšují imunitu. Bělomasé ryby mají nízký obsah tuku a málo kalorií, ale jsou bohaté na kvalitní bílkoviny. Inspirujte se španělskou kuchyní, ke které čerstvé ryby a zelenina neodmyslitelně patří, a upečte si tresku, halibuta, nebo třeba i českého candáta dohromady s přílohou. Ryba zůstane šťavnatá a v jednom pekáči se chutě krásně prolnou.

 

Suroviny:

 

300 g drobných brambor

sůl a čerstvě mletý pepř

2 lžíce olivového oleje

100 g choriza

150 g fazolových lusků

100 g hrášku

150 g cherry rajčat

2 filety z bělomasé ryby (treska, halibut, candát)

křupavý světlý chléb k podávání

 

ETA Pečenka

Postup:

1. Brambory neloupejte, ale pečlivě je očistěte a omyjte. Překrojte je na půlky a naskládejte do nádoby pečenky. Lehce osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Chorizo nakrájejte na silnější plátky, položte na brambory a pečte 10–15 minut. Pokud vše pečete v troubě, předehřejte ji na 180 °C.

2. Přidejte fazolové lusky, hrášek a cherry rajčata. Zlehka promíchejte a nechte péct ještě 10 minut. Nakonec na zeleninu položte rybí filety a pečte 15–20 minut, dokud není ryba hotová. Ihned podávejte, samotné nebo s čerstvým křupavým chlebem.