Pečená ryba se zeleninou

2 porce
55 minut
Ryby bychom měli jíst alespoň jednou týdně. Především ty mořské obsahují omega-3 mastné kyseliny, které chrání cévy před infarktem, snižují špatný cholesterol a zlepšují imunitu. Bělomasé ryby mají nízký obsah tuku a málo kalorií, ale jsou bohaté na kvalitní bílkoviny. Inspirujte se španělskou kuchyní, ke které čerstvé ryby a zelenina neodmyslitelně patří, a upečte si tresku, halibuta, nebo třeba i českého candáta dohromady s přílohou. Ryba zůstane šťavnatá a v jednom pekáči se chutě krásně prolnou.
Suroviny:
300 g drobných brambor
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce olivového oleje
100 g choriza
150 g fazolových lusků
100 g hrášku
150 g cherry rajčat
2 filety z bělomasé ryby (treska, halibut, candát)
křupavý světlý chléb k podávání
ETA Pečenka
Postup:
1. Brambory neloupejte, ale pečlivě je očistěte a omyjte. Překrojte je na půlky a naskládejte do nádoby pečenky. Lehce osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Chorizo nakrájejte na silnější plátky, položte na brambory a pečte 10–15 minut. Pokud vše pečete v troubě, předehřejte ji na 180 °C.
2. Přidejte fazolové lusky, hrášek a cherry rajčata. Zlehka promíchejte a nechte péct ještě 10 minut. Nakonec na zeleninu položte rybí filety a pečte 15–20 minut, dokud není ryba hotová. Ihned podávejte, samotné nebo s čerstvým křupavým chlebem.