Omáčka na těstoviny z pečených paprik

Omáčka na těstoviny z pečených paprik

2 porce

45 minut

Tento recept od Hungry Panda si jistě zamilujete. Chuť pečených paprik je naprosto jedinečná a díky smetaně získává lahodnou krémovou konzistenci. Bazalka dodá omáčce svěžest a česnek jemnou pikantnost. Celozrnné těstoviny, bohaté na vitaminy, minerály a vlákninu, můžete zvolit podle nálady, zde se fantazii meze nekladou. Vybírat můžete ze špaget, fusilli, penne nebo třeba farfalle.

Suroviny:

300 g červených paprik (cca 2 velké papriky)
1 velká cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej
hrst čerstvé bazalky
100 g zakysané smetany
200 g libovolných celozrnných těstovin
parmazán

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. 
2. Očistěte papriky a cibuli. Papriky nakrájejte na 1–2 cm široké pruhy, cibuli na tenké půlměsíčky. Stroužek česneku nechejte, jak je (oloupejte jej až po upečení).
3. Nakrájenou zeleninu přemístěte do pečící mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a rukou promíchejte.
4. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
5. Přibližně 15 minut před tím, než bude zelenina upečená, začněte s přípravou celozrnných těstovin – dejte je vařit dle návodu na obalu.
6. Upečenou zeleninu vytáhněte z trouby a oloupejte česnek. Vše vložte do stolního mixéru, přidejte bazalku, zakysanou smetanu a rozmixujte.
7. Omáčku promíchejte s těstovinami. 
8. Servírujte s parmazánem a ozdobte čerstvou bazalkou.