Krémová dýňová omáčka na těstoviny

Krémová dýňová omáčka na těstoviny

4 porce

35 minut

Zejména během podzimu je naše tělo náchylné na nachlazení, chřipky a další neduhy. Dýně vám pomůže posílit imunitu, bojovat proti infekcím a v neposlední řadě podpoří i hubnutí. Obsahuje kyselinu listovou, vitamin A, vitamin B, zdraví prospěšné omega-3-mastné kyseliny a je také zdrojem mnoha minerálních látek. S receptem na těstoviny a krémovou omáčku z dýně, který připravila Hungry Panda, si na této vitaminové bombě navíc skvěle pochutnáte.

Suroviny:

600 g dýně hokaido (očištěné) 
420 g rajčat
2 velké cibule
4 velké stroužky česneku
200 g ricotty
olivový olej na zakápnutí zeleniny
dvě velké hrsti čerstvé bazalky
sůl
pepř
cca 400–500 g jakýchkoliv celozrnných těstovin 
parmazán na servírování

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dýni nakrájejte na menší kostky, cibuli rozkrojte zhruba na osminy, rajčata také na osminy a česnek pouze oloupejte. 
2. Zeleninu zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Pečte cca 30-35 minut.
3. Přibližně 15 minut před dopečením zeleniny začněte připravovat oblíbené celozrnné těstoviny podle návodu na obalu. 
4. Upečenou zeleninu přemístěte do stolního mixéru. Přidejte ricottu a čerstvou bazalku a rozmixujte na velmi jemnou omáčku (tak, aby v ní nebyly žádné hrudky). Ochutnejte a případně dochutíme.
5. Omáčku v hrnci promícháme s uvařenými celozrnnými těstovinami.
6. Servírujte s nastrouhaným parmazánem.