Nevšední bramborový chléb
 Bramborovz chlab 1_header.jpg)
Chléb z brambor? Dnes rarita, dříve běžná věc. Pokud vám zbyde pár vařených brambor, je chléb ideálním způsobem, jak je ještě využít. Dodají těstu vláčnost a jemně zemitou chuť, která vynikne obzvlášť v kombinaci s máslem a solí.
Suroviny:
300 ml vlažné vody
25 g másla
1 vejce
3 vařené brambory (cca 150 g)
1 lžička krupicového cukru
2 lžičky soli
630 g pšeničné chlebové mouky
2 lžičky sušeného droždí
pekárna ETA Duplica Vital Plus
Postup:
- Do velké nádoby pekárny se středními hnětacími háky nalijte vlažnou vodu, přidejte změklé máslo a vejce. Nastrouhejte navrch oloupané vařené brambory, vsypte cukr, sůl, mouku a nakonec droždí. Nastavte program 6 - Rychlý, velikost chleba 1 000 g, barva světlá. Pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu mouky, záleží na typu brambor.
- Upečený chléb nechte chvíli vychladnout a poté vyklopte na mřížku. Nejlépe chutná čerstvý první den.