Nadýchaný toastový chléb
 Nadzchanz toustovz chlab 1_header.jpg)
Trvanlivost toastového chleba výrobci zvyšují speciálním plynem, se kterým chléb uzavřou do plastového sáčku. Pokud máte rádi toasty, ale nechcete s každým soustem přijímat zbytečně chemické látky, upečte si vlastní toastový chléb. Je tak jemný a nadýchaný, že ho možná sníte i samotný. Další dny ho můžete naplnit a zapéct nebo opéct jako topinky. Nevydrží jako jeho kupovaný příbuzný, ale pravděpodobně stejně zmizí mnohem rychleji.
Suroviny:
250 ml mléka
2 menší vejce
50 g másla
3 lžíce krupicového cukru
1 lžička soli
400 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
pekárna ETA Duplica Vital Plus
Postup:
- Do velké nádoby nalijte mléko, přidejte vejce, máslo, cukr, sůl, mouku a sušené droždí. Zvolte program 5 - Toustový, váhu nastavte na 1 000 g, barva světlá.
- Hotový chléb nechte v otevřené pekárně vychladnout a pak ho vyklopte.
Spotřebujte co nejdříve.
Čtyři toastové variace:
Ostružinový toast
smetanový sýr
chia semínka
ostružiny
Toast á la caprese
smetanový sýr
cherry rajčátka
mozzarella
bazalka
olivový olej
Toast s avokádem a lososem
avokádo
uzený losos
červená cibule
kapary
kopr
citronová šťáva
Jahodový toast
bílý jogurt řeckého typu
jahody
chia semínka
kokos