Mangové kari s kuřetem a kešu

Mangové kari s kuřetem a kešu

4 porce

25 - 30 minut

Kuchyň provoněná indickým kari s kombinací manga, kuřete a kešu oříšky. Výrazná exotická chuť jídla uvařeného do pár minut. Na tohle jídlo už nemusíte do restaurace, s receptem od Hungry Panda si ho připravíte snadno doma a bude stejně skvělé.

Suroviny:

2 zralá manga nakrájená na kostičky
500 g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
1 plechovka kokosového mléka
90 g kešu oříšků
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky zázvoru
1 lžička římského kmínu
1 lžička kari
1/2 lžičky kurkumy
jasmínová rýže na servírování
čerstvý koriandr na servírování
řepkový olej  

Postup:

1. Nakrájejte cibuli na kostičky a česnek na plátky.
2. V hrnci rozehřejte trochu řepkového oleje a orestujte na něm česnek a cibuli dosklovata. Poté přidejte všechno koření a restujeme ještě další minutu.
3. Do hrnce nalijte kokosové mléko a přidejte 2/3 nakrájeného manga. Promíchejte.
4. Obsah hrnce přesuňte do stolního mixéru a rozmixujte do hladka. Vraťte do hrnce.
5. Do hrnce dejte zbytek manga a nakrájené kuřecí maso. Přikryjte pokličkou a vařte 20 min nebo dokud nebude maso hotové. Občas promíchejte.
6. Během toho, co se vaří maso, vyložte plech pečícím papírem a rozprostřete na něj kešu. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 6-7 minut.
7. Kari servírujtes rýží, kešu oříšky a čerstvým koriandrem.

Přejeme dobrou chuť!