Makovec s malinami a ovesnou drobenkou

Makovec s malinami a ovesnou drobenkou

6 porcí

60 minut

Pokud jste milovníky máku, máme pro vás skvělý recept od Natálie Černouškové z profilu Poklady kuchyně. Díky horkovzdušné fritéze ETA Formio budete mít dezert ke kávě připravený během chvilky.

Suroviny:

Kruhová forma o průměru 15 cm:
4 vejce
90 g cukru moučka
1 PL vanilkového cukru
125 g změklého másla
200 g namletého máku

Drobenka:
3 PL ovesných vloček
2 PL třtinového cukru
15 g másla

maliny

Postup:

1. Bílky vyšlehejte s 45 g cukru moučka a žloutky s 45 g cukru moučka.  
2. Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Vyšlehané máslo všlehejte k žloutkům a vmíchejte mák.  
3. Nakonec stěrkou opatrně přidejte vyšlehané bílky. Těsto nalijte do vymazané formy, posypte malinami a drobenkou a dejte péct do horkovzdušné fritézy na 175 °C na 30-40 minut.