Lososové burgery

Lososové burgery

4 porce

60 minut

Klasické burgery z hovězího nebo trhaného vepřového masa nabývají v poslední době na popularitě. I ta nejlepší klasika však chce občas změnu. Vyzkoušejte proto variantu s lososem, kterou pro vás vytvořila Majda z profilu Hungry Panda

Suroviny:

4 burger žemle
rajčata nakrájané na plátky
ledový salát

Na burgery:

580 g lososa bez kůže, nakrájeného na kostičky
5 g kopru
1 vejce
60 g jarní cibulky
1 lžička citronové kůry
sůl
pepř
50-100 g ovesné mouky

Na dip:

5150 g řeckého jogurtu (je nutný hustý jogurt)
5 g kopru
150 g nastrouhané okurky
1 prolisovaný stroužek česneku
sůl

Postup:

1. Smíchejte všechny ingredience na dip. Osolte dle chuti a dejte vychladit do lednice.
2. Ve stolním mixéru rozmixujte nakrájeného lososa, kopr, vejce, jarní cibulku, citronovou kůru, sůl a pepř.
3. Rozmixovanou směs přendejte na talíř a promíchejte s ovesnou moukou. 
HUNGRY PANDA TIP: Mouku přisypávejte, dokud se vám se směsí nebude dobře pracovat. Poté vytvarujte 4 burgery.
4. Burgery opékejte na grilovacích plotnách sendvičovače Sorento Plus.
5. Burger servírujte v bulce (můžete ji rozpéct) s dipem, rajčetem a ledovým salátem