Kynutá bábovka s kandovaným ovocem
 Bbovka s kandovanzm ovocem 1_header.jpg)
Bábovka představuje tradiční moučník, který se dříve pekl na ochranu rodiny. Pokud netrváte na typickém kulatém tvaru s průhledem uprostřed, pekárna ETA Duplica Vital Plus vám značně zjednoduší práci. Těsto uhněte, vykyne i upeče a s pětiminutovým úsilím máte nedělní dezert. Kandované ovoce ji příjemně ozvláštní.
Suroviny:
175 ml teplé vody
445 g hladké mouky
20 g krupicového cukru
24 g sušeného mléka
2 lžičky soli
1 ½ lžičky vanilkového extraktu
50 g změklého másla
2 vejce
1 lžička sušeného droždí
80 g kandovaného ovoce
pekárna ETA Duplica Vital Plus
Postup:
- Do velké nádoby pekárny se středními hnětacími háky vlijte vlažnou vodu. Přidejte mouku, cukr, sušené mléko, sůl, vanilkový extrakt, máslo, vejce a nakonec sušené droždí. Zapněte program 7 - Sladký, váhu chleba nastavte na 1 000 g, barva kůrky střední.
- Na konci druhého hnětacího cyklu se ozve 10 x pípnutí. V tento okamžik přidejte k těstu kandované ovoce.
- Po dokončení programu nechte upečenou bábovku chvíli zchladnout a poté opatrně vyklopte na mřížku.