Kynutá bábovka s kandovaným ovocem

Kynutá bábovka s kandovaným ovocem

10 porcí

 

170 minut

 

Bábovka představuje tradiční moučník, který se dříve pekl na ochranu rodiny. Pokud netrváte na typickém kulatém tvaru s průhledem uprostřed, pekárna ETA Duplica Vital Plus vám značně zjednoduší práci. Těsto uhněte, vykyne i upeče a s pětiminutovým úsilím máte nedělní dezert. Kandované ovoce ji příjemně ozvláštní.

 

Suroviny:

175 ml teplé vody
445 g hladké mouky
20 g krupicového cukru
24 g sušeného mléka
2 lžičky soli
1 ½ lžičky vanilkového extraktu
50 g změklého másla
2 vejce
1 lžička sušeného droždí
80 g kandovaného ovoce

pekárna ETA Duplica Vital Plus

 Postup:

  1. Do velké nádoby pekárny se středními hnětacími háky vlijte vlažnou vodu. Přidejte mouku, cukr, sušené mléko, sůl, vanilkový extrakt, máslo, vejce a nakonec sušené droždí. Zapněte program 7 - Sladký, váhu chleba nastavte na 1 000 g, barva kůrky střední.
     
  2. Na konci druhého hnětacího cyklu se ozve 10 x pípnutí. V tento okamžik přidejte k těstu kandované ovoce.
     
  3. Po dokončení programu nechte upečenou bábovku chvíli zchladnout a poté opatrně vyklopte na mřížku.

Bábovka s kandovaným ovocem