Květinový raw dort

Květinový raw dort

 

12 porcí

 

30 minut + máčení + chlazení

Okouzlující záležitost na všechny letní oslavy. A čaje o páté. I jen tak pro potěšení. Tenhle nepečený dortík zdobený květy je nádherný, moc dobrý a navíc ještě zdravý!

Suroviny:

 

Těsto:

100 g ovesných vloček

100 g mandlí

50 g slunečnicových semínek

12 křížal (jablka, hrušky)

3 lžíce kokosového oleje

2 lžíce medu

½ lžičky soli

 

Náplň:

100 g kešu oříšků

3 lžíce olivového oleje

4 lžíce pampeliškového medu nebo sirupu z agáve

1 vanilkový lusk

2 bio citrony

 

Poleva:

100 ml šťávy z granátového jablka

1 limeta

100 g mražených brusinek, rybízu nebo rakytníku

2 lžíce medu při použití rakytníku

 

Jedlé květy k podávání:

chrpa, aksamitník (afrikán), růže, sedmikráska, heřmánek, brutnák, měsíček

 

Dortová rozevírací forma

ETA Vital Blend

Postup:

1. Kešu oříšky namočte na 2 hodiny do vody.

 

2. Ovesné vločky, mandle a slunečnicová semínka rozmixujte najemno, přidejte nasekané křížaly, olej, med a sůl a rozmixujte dohladka. Kompaktní směs rozprostřete do dortové formy, uhlaďte a uložte do lednice.

 

3. Na náplň rozehřejte ve vodní lázni olivový olej a pampeliškový med nebo sirup z agáve. Vlijte do mixéru, přidejte slité kešu oříšky, vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku, citronovou šťávu a strouhanou kůru a rozmixujte dohladka. Nalijte na vychlazené těsto a uložte na 30 minut do mrazáku.

 

4. Mezitím připravte polevu. Všechny suroviny rozmixujte dohladka, nalijte na dort a vraťte ho ještě na 30 minut do mrazáku.

 

5. Před podáváním ozdobte jedlými květy.