Křupavé kuřecí paličky

Křupavé kuřecí paličky

4-5 porcí

45 minut

Také máte takovou slabost pro smažené kuře z KFC, ale prostě si takovou bombu nechcete dopřávat zrovna často? Máme pro vás dobrou zprávu. Křupavé kuřecí paličky od blogerky Natálie Černouškové z profilu Poklady kuchyně budou minimálně stejně tak dobré a zvládnete je s minimem tuku. 

Suroviny:

10 kuřecích paliček (1200 g)
100 g kefíru
2 vejce
250 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička čerstvě nakrájené bazalky
1/2 lžičky oregana
1/4 lžičky pepře
4 lžíce sladké papriky
1 lžíce uzené papriky
1/2 lžičky čerstvého najemno nasekaného rozmarýnu
2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
2 lžičky hořčice
1/2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky prášku do pečiva

Postup:

1. V míse si smíchejte mouku s bylinkami, kořením, solí a pepřem.  
2. Vyšlehejte vejce do pěny a přidejte hořčici a kefír. Postupně obalte všechny kuřecí paličky.   
3. Nejprve obalte ve vajíčkové směsi a pak v suché směsi. Paličky vyskládejte do fritézy a dejte péct na 30 minut na 180 °C.  

4. Můžete ještě jemně přestříknout olejem ve spreji nebo lžičkou zakápnout, ale není to nutné. 
5. Kuřecí paličky podávejte se zeleninovým salátem.