Ječné kynuté lívance

Tradiční kynuté lívance z ječné mouky. Příprava sice zabere o trošku více času, ale na výsledek se rozhodně vyplatí počkat. Vyzkoušejte recept podle Martiny Lancingerové z profilu Zdravě živená.
Suroviny:
200 ml mléka
15 g droždí
1 - 2 lžíce třtinového cukru
1 vejce
130 g celozrnné ječné mouky
špetka muškátového oříšku
špetka soli
ghí na smažení
Postup:
1. Ohřejte mléko, aby bylo vlažné – ne horké. Droždí rozdrobte do hlubší mísy a promíchejte s cukrem. Zalijte mlékem a pod utěrkou nechte 15 minut odpočívat.
2. Přidejte do mísy vejce a prošlehejte metličkou. Přidejte mouku, špetku muškátového oříšku a soli. Vymíchejte hladké těsto. Přikryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout.
3.