Čokoládové koláčky

Čokoládové koláčky

27 koláčků

40 minut

Sladké, nadýchané, a hlavně za pár minut hotové – čokoládové koláčky ze sendvičovače ETA Sorento Plus jsou prostě láska na první kousnutí. Pokud se do nich navíc stihnete pustit ještě „za tepla“, čeká vás dokonalý požitek v podobě rozplývajících se kousků čokolády.

Suroviny:

280 g hladké mouky
200 g cukru krystal
80 g holandského kakaa
3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody špetka soli
450 ml kefíru
2 vejce
55 g másla
60 ml oleje
170 g peciček z hořké čokolády

Postup:

1. V míse smíchejte všechny sypké suroviny.
2. V další míse utřete vejce se změklým máslem a prošlehejte s olejem a kefírem. Přidejte směs suchých surovin a vymíchejte v hladké těsto. Nakonec přidejte čokoládové pecičky a opět zamíchejte.
3. Do sendvičovače ETA Sorento Plus vložte plotny na dětské koláčky, lehce je postříkejte olejem ve spreji a nechejte rozehřát.
4. Do každé prohlubně vložte jednu vrchovatou lžíci těsta a následně pečte asi 6 minut. Hotové koláčky opatrně vyjměte a před další várkou nechejte plotny opět dostatečně rozehřát.

ETA TIP: Dětské koláčky jsou ideální dezertem pro dětskou oslavu. Můžete je podávat se zmrzlinou nebo je jen polít ovocným přelivem.