Domácí jogurt

Jogurt přijde vhod v kterýkoliv čas a obzvlášť takový, který je vyrobený doma a to velmi jednoduše. Ze dvou surovin si vykouzlíte chuťově dokonalou snídani či svačinu. Navíc vám hotový jogurt vydrží v lednici až 5 dní.
Suroviny:
1 l čerstvého plnotučného mléka
4 PL přírodního bílého jogurtu s živou kulturoue
pekárna ETA Delicca II
Postup:
1. Mléko prohřejte v hrnci na plotně na 70°C a hned odstavte.
2. Nechte mléko zchladnout na 50°C a poté přelijte do velké nádoby bez hnětacích háků.
3. Vmíchejte jogurt s živou kulturou a důkladně promíchejte.
4. Nádobu vložte do pekárny, zapněte program – JOGURT a nechejte kvasit 6 až 12 hodin podle požadované hustoty jogurtu.
Doporučené