Domácí bagely z jogurtu

SRohlíky a housky už vás nudí? Vyzkoušejte bagely – pečivo unikátní svým prstencovým tvarem oblíbené zejména v anglicky mluvicích zemích. Prostor uprostřed bagelů navíc usnadňuje jejich propečení, a tak je hravě zvládnete i v multifunkčním sendvičovači ETA Sorento Plus.
Suroviny:
280 g hladké mouky mouky
10 g kypřicího prášku do pečiva
3 g soli
200 g bílého jogurtu
1 vejce
Lněné, slunečnicové či sezamové semínka nebo mák na posypání
Postup:
1. V míse promíchejte mouku, sůl a kypřicí prášek do pečiva. Přidejte jogurt a asi 10 minut rukama, nebo v robotu zpracovávejte, až vznikne hladké těsto.
2. Nyní těsto rozdělte na 10 částí, z každé vytvořte kuličku, do které prstem udělejte díru a okraje mírně roztáhněte do stran, abyste získali tvar prstence.
3. Bagely pomažte rozšlehaným vejcem a posypte semínky.
4. Rozehřejte sendvičovač Sorento Plus s plotýnkami ve tvaru lastur a vložte do nich připravené bagely. Každou várku (tedy vždy dva bagely najednou) pečte asi 10 minut a před podáváním nechejte alespoň 15 minut vychladnout.