Datlové kuličky v čokoládě
Rohlíčky, linecké či včelí úly jsou na naší vánoční tabuli stálicí, každý rok však také chceme vyzkoušet nějaký z netradičních druhů cukroví. Letos zvítězily datlové kuličky v čokoládě od food bloggerky Majdy z profilu Hungry Panda. Vyzkoušíte je také?
Suroviny:
100 g ovesných vloček
1 vrchovatá lžička perníkového koření
50 ml silné kávy
280 g datlí bez pecky
Na polevu:
100 g vysokoprocentní kvalitní čokolády (ideální je 70 %)
65 g másla
25 g kakaa
Mrazem sušené maliny nebo sušené květy růže na ozdobu (není nutné)
Postup:
1. V mixéru rozmixujte ovesné vločky na jemnou mouku.
2. K vločkám v mixéru přimíchejte perníkové koření, kávu a datle.
3. Ze vzniklé hmoty tvořte kuličky o velikosti 2,5 cm.
4. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Poté postupně přisypávejte kakao.
5. Kuličky obalte v čokoládě, posypte mrazem sušenými malinami či růží a dejte ztuhnout do lednice.