Corny polévka

4 porce
20 minut
Pomocí mixéru ETA Vital Blend můžete snadno a rychle připravit i krémové polévky. Nejprve orestujte cibulový základ, přidejte zeleninu dle chuti, povařte do změknutí, ještě teplé promixujte a můžete podávat. S přípravou vám rády pomůžou i děti, které mixování doslova milují. Polévka z mražené kukuřice je příjemně nasládlá a bleskurychle hotová.
Suroviny:
1 malá cibule
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
500 g mražené kukuřice
zhruba 1 l vody
sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
8 krevet k podávání
větší hrnec
lis na česnek
pánev
Postup:
1. Cibuli oloupejte, chilli papričku zbavte semínek, pokud nemilujete příliš ostré, a nakrájejte obojí nadrobno. Česnek oloupejte.
2. V hrnci rozpalte 1 lžíci oleje a opečte na něm chilli papričku, cibuli a prolisovaný česnek. Zhruba po 3 minutách přisypte kukuřici, dle chuti osolte, opepřete a přilijte vodu. Vařte 10 minut doměkka.
3. Mezitím očistěte krevety, oloupejte je a zbavte hlavičky a ocásku a opečte je na zbylém olivovém oleji z obou stran dorůžova, trvá to zhruba 3 minuty. V létě můžete krevety grilovat.
4. Uvařenou polévku rozmixujte dohladka, do Vital Blendu můžete nalít i horkou polévku. Podávejte ozdobené grilovanými krevetami.