Cake pops neboli dortová lízátka

Cake pops neboli dortová lízátka

30 lízátek

30 minut
1 hodina chlazení

Po dortových lízátcích neboli cake pops sáhněte ve chvíli, kdy potřebujete rychlý a efektní dezert. Není tolik pracný jako tradiční dort, ale úspěch sklidíte minimálně stejně velký. Recept pro vás připravila foodbloggerka Adéla Zátková, která na Instagramu vystupuje s účtem Pečeníčko.

Suroviny:

1 vejce
250 ml kysaného podmáslí / bílého kefíru
50 ml oleje
130 g cukru krupice
15 g hořkého kakaa
210 g polohrubé mouky
1 balení prášku do pečiva
špetka soli

Na dokončení:
3 lžíce oblíbené marmelády (třešeň, jahoda...)
100g tvarohu ve vaničce
200g hořké čokolády

Postup:

1. V kuchyškém robotu nejprve zvlášť vlhké a suché ingredience a následně vše dohromady.

2. Vymíchejte hladké a jemné těsto. Vlijte do dortové formy (velikost není důležitá) vyložené pečícím papírem. Pečte na horkovzdušný program na 190°C 25 - 30 min.

3. Těsto nadrobte buď ručně nebo kuchyňském robotu.

4. Přidejte marmeládu a tvaroh zpracovávejte, než nevznikne těsto, které se po zmáčknutí nedrobí.

5. Tvořte stejně velké kuličky po cca 20 g. Vždy důkladně zmáčkněte a vyválejte hladkou kuličku.

6. Cca 50 g čokolády roztopte, špičku špejle v ní vždy namočte a zapíchejte do kuličky.

7. Připravená lízátka vložte na hodinu do mrazáku.

8. Mezi tím roztopte zbytek čokolády. Po vychlazení v ní každý kus důkladně namočte a ozdobte různými posypkami, dle libosti.

9. Po ztuhnutí čokolády máte hotovo. Dobrou chuť.