Bounty řezy

Spojení kakaa a kokosu je osvědčenou kombinací, která chutná nejen o Vánocích. Po osvěžujících bounty řezech podle Fitrecepty.info se proto zaručeně zapráší, aniž by si někdo všiml, že se jedná o zdravější variantu tohoto oblíbeného vánočního cukroví.
Suroviny:
Korpus:
1 vejce
50 g slunečnicového oleje
200 g hladké celozrnné špaldové mouky
2 lžičky stévie
250 ml mléka
120 g strouhaného kokosu
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 lžíce holandského kakaa
Náplň:
100 g strouhaného kokosu
200 ml kokosového mléka (z plechovky)
1 lžíce kokosového oleje (případně másla)
2 lžíce medu
špetka soli
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Do mísy rozklepněte vejce, přidejte olej, stévii, mléko a šlehačem vyšlehejte.
- Přidejte prosátou mouku, 120 g kokosu, kypřící prášek a kakao. Vše spolu promíchejte v husté těsto.
- Těsto nalijte do menšího plechu (asi 20 x 30 cm) a pečte na 170-180 °C po dobu 30–40 minut.
- Mezitím se vrhněte na přípravu náplně: jednoduše smíchejte všechny ingredience a vzniklou hmotu na chvíli uložte do lednice.
- Upečený a vychladlý korpus podélně rozřízněte, rovnoměrně promažte náplní a následně nechejte ještě chvíli ztuhnout v lednici.
- Nakonec rozkrájejte na 20 stejně velkých dílků a rovnou podávejte nebo uložte do lednice na později.
Převzato z Fitrecepty.info.