Bounty řezy

Bounty řezy

20 kusů

60 minut

Spojení kakaa a kokosu je osvědčenou kombinací, která chutná nejen o Vánocích. Po osvěžujících bounty řezech podle Fitrecepty.info se proto zaručeně zapráší, aniž by si někdo všiml, že se jedná o zdravější variantu tohoto oblíbeného vánočního cukroví. 

Suroviny:

Korpus:
1 vejce
50 g slunečnicového oleje
200 g hladké celozrnné špaldové mouky
2 lžičky stévie
250 ml mléka
120 g strouhaného kokosu
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 lžíce holandského kakaa

Náplň:
100 g strouhaného kokosu
200 ml kokosového mléka (z plechovky)
1 lžíce kokosového oleje (případně másla)
2 lžíce medu
špetka soli

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. 

  2. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte olej, stévii, mléko a šlehačem vyšlehejte.  

  3. Přidejte prosátou mouku, 120 g kokosu, kypřící prášek a kakao. Vše spolu promíchejte v husté těsto. 

  4. Těsto nalijte do menšího plechu (asi 20 x 30 cm) a pečte na 170-180 °C po dobu 30–40 minut. 

  5. Mezitím se vrhněte na přípravu náplně: jednoduše smíchejte všechny ingredience a vzniklou hmotu na chvíli uložte do lednice. 

  6. Upečený a vychladlý korpus podélně rozřízněte, rovnoměrně promažte náplní a následně nechejte ještě chvíli ztuhnout v lednici. 

  7. Nakonec rozkrájejte na 20 stejně velkých dílků a rovnou podávejte nebo uložte do lednice na později. 

Bounty řezy

Převzato z Fitrecepty.info.