BBQ křidélka s domácími hranolky

BBQ křidélka s domácími hranolky

20 ks kuřecích křidélek

 

 

Letní grilovačky se pomalu, ale jistě blíží, a proto jsme pro vás připravili, ve spolupráci s blogerkou Natálií Černouškovou na Instagramu známou jako Poklady kuchyně, malou letní ochutnávku. Kuřecí BBQ křídla s domácími hranolkami! BBQ omáčka je opravdu univerzální, můžete ji použít na jakýkoliv druh masa či tofu. Nechte si chutnat!

Suroviny:

BBQ omáčka:
(hrnek o objemu 250 ml)
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
1/4 lžičky sušeného česneku
2 hrnky kečupu
1/2 hrnku jablečného octa
1/2 hrnku třtinového cukru
2 lžíce medu
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce citrónové šťávy

Postup:

1. Smíchejte všechny ingredience na omáčku a rozdělte ji napůl.
2. Každé křidélko v omáčce obalte a vyskládejte do fritézy. Pečte na 185 °C okolo 25 minut. 
3. Průběžně křidélka kontrolujte. Po upečení znovu křidélka potřete BBQ omáčkou. 

4. Na hranolky si nakrájejte brambory a dejte je péct do fritézy na 185 °C cca na 20-30 minut.