Bagety s uzeným lososem a vejcem

Bagety s uzeným lososem a vejcem

4 porce

25 minut

Chcete si připravit rychlou svačinu nebo večeři s puncem luxusu? Vyzkoušejte bagety s uzeným lososem a vejcem od účastnice Food blogu roku 2021, jménem Kaya Kounová Roubíčková, na Instagramu známé jako @svasniprojidlo. Tento recept zvládnete připravit během chviličky. Využité suroviny navíc obsahují omega-3-mastné kyseliny, široké spektrum vitaminů B, v zimě velmi potřebný vitamin D a jsou bohatým zdrojem živočišných bílkovin. Vyzkoušejte tuhle nutriční a vitaminovou bombu.

Suroviny:

4 světlé bagety
4–6 lžic žervé nebo majonézy
8 plátků uzeného lososa
6 vajec
½ okurky
pažitka dle chuti (kdo snese, tak kopr)

Postup:

1. Bagety rozkrojte a spodní stranu pomažte vrstvou žervé nebo majonézy.
2. Na namazanou stranu rozložte kousky uzeného lososa a na tenké plátky nakrájenou okurku.
3. Každému do bagety přidejte jedno rozpůlené vejce nahniličko (uvaříte tak, že do vroucí vody vložíte vejce a až začne znovu vřít, odměříte 4 minuty – pak zchladíte a oloupete).
4. Nakonec vše zasypte najemno nasekanou pažitkou a přiklopte druhou polovinou bagety.