Arašídové kuřecí řízky se salátem

Patříte mezi milovníky řízků na všechny způsoby? Vyzkoušejte tento netradiční recept na kuřecí řízky, který jsme pro vás připravili s Fitrecepty. Kombinaci kuřecího masa a arašídů si určitě zamilujete.
Suroviny:
Na řízky
2 kuřecí prsní řízky (cca 300 g)
40 g arašídového másla (nejlépe bio, bez cukru a bez soli)
1 stroužek česneku (utřeného)
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté uzené papriky
1 vejce
špetka soli
Na salátek
200 g předvařené červené řepy
100 g ledového salátu
100 g salátu
20 g drcených mandlí
Na zálivku
1 lžíce citronové šťávy
kůra z 1/2 citronu
1 lžíce medu
1 lžíce sójové omáčky
Postup:
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
- V misce smíchejte arašídové máslo, utřený česnek, koření, vejce a sůl. Ve směsi obalte oba kuřecí prsní řízky a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte při 180 °C cca 25-35 minut.
- Než se řízky upečou, připravte si salát. Červenou řepu nasekejte na klínky, listy salátu natrhejte na větší kusy a obojí rozdělte na dva servírovací talíře.
- Pomocí ručního šlehače Lento připravte zálivku. Vyšlehejte citronovou šťávu s nastrouhanou citronovou kůrou, medem a sójovou omáčkou. Zálivkou rovnoměrně pokapejte připravenou řepu a saláty.
- Řízky vyndejte z trouby a zkontrolujte, zda jsou dostatečně propečené. Hotové řízky rozdělte na oba talíře a ihned podávejte.
Převzato z Fitrecepty.info.