Arašídové kuřecí řízky se salátem

Arašídové kuřecí řízky se salátem

2 porce

60 minut

Patříte mezi milovníky řízků na všechny způsoby? Vyzkoušejte tento netradiční recept na kuřecí řízky, který jsme pro vás připravili s Fitrecepty. Kombinaci kuřecího masa a arašídů si určitě zamilujete. 

Suroviny:

Na řízky

2  kuřecí prsní řízky (cca 300 g)
40 g arašídového másla (nejlépe bio, bez cukru a bez soli)
1 stroužek česneku (utřeného)
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté uzené papriky
1 vejce
špetka soli
 

Na salátek

200 g předvařené červené řepy
100 g ledového salátu
100 g salátu
20 g drcených mandlí
 

Na zálivku

1 lžíce citronové šťávy
kůra z 1/2 citronu
1 lžíce medu
1 lžíce sójové omáčky

Postup:

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C. 

  2. V misce smíchejte arašídové máslo, utřený česnek, koření, vejce a sůl. Ve směsi obalte oba kuřecí prsní řízky a dejte na plech vyložený pečícím papírem. 

  3. Pečte při 180 °C cca 25-35 minut

  4. Než se řízky upečou, připravte si salát. Červenou řepu nasekejte na klínky, listy salátu natrhejte na větší kusy a obojí rozdělte na dva servírovací talíře

  5. Pomocí ručního šlehače Lento připravte zálivku. Vyšlehejte citronovou šťávu s nastrouhanou citronovou kůrou, medem a sójovou omáčkou. Zálivkou rovnoměrně pokapejte připravenou řepu a saláty

  6. Řízky vyndejte z trouby a zkontrolujte, zda jsou dostatečně propečené. Hotové řízky rozdělte na oba talíře a ihned podávejte