Recept na úspěch v kuchyni

Recept na úspěch v kuchyni

Vaření nemusí být žádná věda ani pro začínající kuchaře! Stačí mít doma pár základních kousků kvalitního nádobí a v kuchyni vám to půjde pěkně od ruky. V tomto článku vám prozradíme, jak vybrat pánev či hrnec, se kterými se vám vždy výsledek podaří. 

Možná už se vám také stalo, že jste vařili krok po kroku podle oblíbeného receptu, ale výsledek nebyl úplně 100%. Mnohdy ani nezáleží na tom, jestli v kuchyni trávíte spoustu času a máte s vařením velké zkušenosti, nebo k plotně spíš jen občas zabloudíte a patříte mezi kuchtíky začátečníky. Základem každého chutného pokrmu je spolu s dobrými surovinami také kvalitní kuchyňské nádobí. Pokud zrovna to ve vaší kuchyní chybí, můžete být sebelepší kuchaři, a dílo se nemusí vždy povést. Není totiž pánev jako pánev! Pojďme se tedy podívat na to, které nádobí by ve vaší kuchyňské lince rozhodně mělo mít své místo.

Hrnce pro malé i velké hostiny

K tomu, abyste s přehledem zvládli každodenní vaření, nepotřebujete mít mnoho sad nádobí. Základ by měly tvořit hrnce alespoň ve 3 velikostech. Malý hrnec se v žádné kuchyni neztratí. Nezabere mnoho místa a kromě toho, že v něm můžete jídlo ohřívat, se také hodí na přípravu omáček, rýže nebo jakýchkoliv jiných pokrmů v menším objemu. Hrnce ve střední velikosti jsou asi ty nejpoužívanější, uvaříte v nich jak celé chody, tak třeba jen přílohy pro více osob. Velký hrnec své uplatnění najde i v jednočlenné domácnosti, ale v každé rodině je samozřejmě minimálně jeden potřeba.

Sady nádobí ETA to v kuchyni umí

Nabídka kuchyňského nádobí je v dnešní době velice široká, elegantním řešením jsou proto sady nádobí ETA:

 

Sada hrnců ETA Titanium II do malých i větších kuchyní. Nepřilnavý povrch z titanu si zamilujete během vaření, kdy se vyhnete připáleninám, i při následném umývání, protože vás nebude čekat žádné složité drhnutí. Odolný titan navíc něco vydrží, takže vám budou dělat skvělou službu i po letech.

Sada nádobí ETA Honeycomb zaujme už na první pohled. Svůj název si vysloužila proto, že je ozvláštněna nepřilnavým povrchem, který nese podobu medových pláství. Tato inovativní úprava vám umožní připravovat oblíbené dobroty tak, aby byly uvnitř perfektně uvařené a na povrchu krásně křupavé. A co představuje jejich další velké plus? Hrnce můžete používat na jakémkoliv druhu ohřevu, dokonce i v troubě!

A do třetice všeho dobrého sada nádobí ETA Acero. Nejenže vypadá jako  z profesionální kuchyně, ale také zvládne jakoukoliv kulinářskou výzvu. Ať už v nádobí budete chtít vařit, péct, smažit či dusit, můžete se na tyto hrnce a pánve spolehnout. 

Se správnou pánví vám to půjde samo

Asi není velkým překvapením, že absolutní nezbytností jsou při vaření také pánve, s nimi je to ale trochu složitější. Už při výběru se totiž musíte zamyslet nad tím, na co či jak budete pánev používat a jaké by měla mít vlastnosti.

V první řadě si uvědomte druh ohřevu. Zda budete vařit na plynu, nebo máte doma indukční varnou desku a musíte sáhnout po indukční pánvi. Pokud plánujete i zapékání v troubě, musí zase mít tepelně odolnou rukojeť z kovu či odolného plastu.

V potaz vezměte také materiál, se kterým rádi pracujete. Dáváte přednost nepřilnavým povrchům, nebo nerezu? Obojí má něco do sebe. Na pánvi s nepřilnavým povrchem uděláte dokonalé palačinky nebo třeba fantastická vajíčka a nemusíte ani používat olej. Další variantu představuje šéfkuchaři oblíbený nerez. Toho se spousta lidí stále ještě trochu bojí, ale věřte, že není potřeba. Alfou a omegou vaření na nerezu je správné nahřátí, pomoci si můžete také olejem a pak už se můžete těšit třeba na skvělé steaky.

Tip pro všechny kuchaře

Pamatujte, že i v kuchyni převažuje kvalita nad kvantitou. Místo vaší staré 24dílné sady hrnců, z nichž používáte jen jeden, a ještě k tomu neradi, si raději pořiďte jen pár kusů nádobí, ať je vaše kuchyň spíše plná chutí. Omrkněte naši nabídku kuchyňského nádobí a vyberte si ty pravé. Pak už jen stačí najít váš oblíbený recept, obléct si zástěru a pustit se do vaření!