Wrapy s trhaným kuřetem, grilovanou cuketou a bazalkovým pestem

Wrapy s trhaným kuřetem, grilovanou cuketou a bazalkovým pestem

4 malé porce

90 minut
 

Se změnou počasí a teplými dny se mění i naše chutě a rádi si dopřejeme trochu lehčí a svěží pokrmy. Jedním takovým jsou i wrapy s kuřetem doplněné grilovanou cuketou a domácím pestem. To můžete připravit nejen z bazalky, ale i z mixu bylinek či například z rukoly nebo špenátu.       

Suroviny:.

Trhané kuřecí maso: 
2 kuřecí prsa
Snítka rozmarýnu
2 bobkové listy
Pár kuliček černého pepře
Sůl
1 stroužek česneku


Bazalkové pesto:
30 g bazalky
15 g piniových semínek
15 g nastrouhaného parmezánu
1 stroužek česneku
Špetka soli
80 g olivového oleje extra virgin


Dále:
1 střední cuketa
Olivový olej
Sůl 
4 celozrnné tortilly
Římský salát
½ avokáda

Postup:

1. Kuřecí maso očistěte, vložte do hrnce a zalijte vodou, aby bylo ponořené. Přidejte snítku rozmarýnu, 1 - 2 bobkové listy, pár kuliček pepře, větší špetku soli a stroužek česneku. Přikryjte poklicí, přiveďte k varu a pozvolna vařte hodinu. 
2. Po hodině maso vyndejte a natrhejte na menší kusy. Vývar můžete použít například k přípravě rizota (můžete podávat také s trhaným kuřetem).
3. Než se uvaří kuře, stihnete si připravit pesto i ogrilovat cuketu. Ingredience na pesto vložte do mixéru a rozmixujte najemno. Nemixujte příliš dlouho, aby konzistence nebyla moc jemná a pesto nezačalo ztrácet zelenou barvu. Mimochodem, bazalkové pesto můžete v sezóně nahradit i pestem z medvědího česneku. 
4. Cuketu nakrájejte našikmo na půl centimetru silné plátky. Rozpálený gril potřete olivovým olejem a cuketu chvíli grilujte. Během grilování osolte. 
5. Avokádo nakrájejte na plátky.
6. Každou tortillu nejdříve nahřeje. Na tortillu položte list římského salátu (stačí, aby zakrýval asi 2/3 placky). Na salát položte do řady pár plátků grilované cukety, na ní natrhané maso, pokapejte pestem a obložte pár plátky avokáda. Boční strany tortilly ohněte dovnitř a tortillu srolujte. Ihned podávejte.