Tvaroháček

Tvaroháček

2 porce

10 minut

Připravte si vanilkový tvaroháček, jaký znáte z dětství, sami doma. Pořádná dávka bílkovin vás zasytí, a navíc opravdu skvěle chutná. Recept připravila foodbloggerka Adéla Zátková z profilu Pečeníčko

Suroviny:

1 tvaroh v alobalu (250 g)
150 ml polotučného mléka
20-30 g medu nebo oblíbeného sirupu (čekankový, javorový…)
Semínka z 1/2 vanilkového lusku
Ovoce a hrst ořechů na dozdobení

Postup:

1. Vše společně rozmixujte v robotu. Mixováním se rozmělní hrudky v tvarohu. 

ETA TIP: Pro nadýchanější výslednou konzistenci můžete krém také vyšlehat ručním šlehačem. 

2. Potom už jen rozdělte do dvou skleniček a ozdobte ořechy a nakrájeným ovocem.