Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

4 porce

10 minut

Ryby bychom měli jíst alespoň jednou týdně, protože organismu dodávají prospěšné omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Maso tuňáka je bohaté na bílkoviny, draslík, fosfor, hořčík, selen, vitaminy A, B12 a B6, které posilují imunitu. Konzervovaný tuňák nemá typické rybí aroma a jeho pevné lístkující maso se báječně hodí jako základ zdravé a chutné pomazánky.

Suroviny:

1 střední červená cibule
2 sterilované okurky
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (160 g)
80 g řeckého jogurtu
1 ½ lžičky dijonské hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Cibuli oloupejte a spolu s okurkami nakrájejte nadrobno.
     
  2. Tuňáka rozmačkejte vidličkou v misce, přidejte řecký jogurt, hořčici, okurky, cibuli a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a uložte na chvíli do lednice. Pomazánku podávejte dobře vychlazenou.