Pohankové karbanátky

Pohanka je velice prospěšná rostlina, která by měla patřit ke stálicím našeho jídelníčku. Je bohatým zdrojem na nejrůznější vitamíny a minerální látky, je naprosto hypoalergenní, vhodná i pro celiaky. Připravte si společně s fitrecepty.info pohankové karbanátky, které můžete použít jako přílohu nebo jako lehkou večeři pro celou rodinu.
Suroviny:
200 g pohanky lámanky
400 g tofu
100 g mrkve
20 g čerstvého baby špenátu
4 vejce
lžička kari koření
120 g pohankové mouky
špetka soli
pepř
Postup:
- Troubu předehřejte na 180-190 °C.
- Pohanku lámanku spařte 300 ml horké vody a dejte stranou, dokud se všechna voda nevsákne. .
- Tofu a mrkev nastrouhejte najemno v sekáčku Lenta. Špenát nasekejte na nudličky.
- Pohanku, tofu, mrkev a špenát dejte do větší mísy a přidejte vejce, kari a mouku. Vše pečlivě promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Z těsta vytvořte placičky libovolné velikosti (zhruba 15 menších placiček) a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 180-190 °C cca 25-30 minut.
Převzato z Fitrecepty.info.