Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

4 porce

50 minut

Pohanka je velice prospěšná rostlina, která by měla patřit ke stálicím našeho jídelníčku. Je bohatým zdrojem na nejrůznější vitamíny a minerální látky, je naprosto hypoalergenní, vhodná i pro celiaky. Připravte si společně s fitrecepty.info pohankové karbanátky, které můžete použít jako přílohu nebo jako lehkou večeři pro celou rodinu. 

Suroviny:

200 g pohanky lámanky
400 g tofu
100 g mrkve
20 g čerstvého baby špenátu
4 vejce
lžička kari koření
120 g pohankové mouky
špetka soli
pepř

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180-190 °C. 

  2. Pohanku lámanku spařte 300 ml horké vody a dejte stranou, dokud se všechna voda nevsákne. . 

  3. Tofu a mrkev nastrouhejte najemno v sekáčku Lenta. Špenát nasekejte na nudličky. 

  4. Pohanku, tofu, mrkev a špenát dejte do větší mísy a přidejte vejce, kari a mouku. Vše pečlivě promíchejte a dochuťte solí a pepřem. 

  5. Z těsta vytvořte placičky libovolné velikosti (zhruba 15 menších placiček) a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 180-190 °C cca 25-30 minut. 

Převzato z Fitrecepty.info