Olivové krekry

Olivové krekry

1 plech

 


 

Návštěva je skoro za dveřmi a vy ještě nemáte hotové pohoštění? Jednoduché, ale výtečné krekry vám pomohou rychle zachránit situaci. Těsto nepotřebuje uležet ani kynout, prostě jen smícháte ingredience, těsto vyválíte, nakrájíte a než se krekry upečou, stačíte na prkénko nebo talíř naservírovat různé druhy uzenin, sýrů a jiných pochutin. Hotové křupavoučké krekry už stačí jen přidat k ostatním dobrotám a je hotovo.         

Suroviny:

80 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky sušeného, mletého rozmarýnu
špetka kypřicího prášku do pečiva
30 g oliv bez pecky (může být mix zelených a černých – celkem asi 10 oliv)
30 g  vody
10 g olivového oleje

Postup:

1. Mouku vsypte do misky a smíchejte se solí, rozmarýnem a kypřicím práškem.
2. Do misky přidejte nadrobno nakrájené olivy, vodu a olej. Začněte těsto míchat. Když už to jde hůř vařečkou, přendejte těsto na hladkou podložku a zpracujte rukama.
3. Těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na obdélník silný 2-3 mm. Z plátu krájejte pruhy široké asi 1-1,5 cm. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. 
4. Pečte při 200 °C asi 17 minut lehce dozlatova.