Játrová omáčka

Játrová omáčka

2 porce

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

400 g drůbežích jater
1 cibule
1 stroužek česneku
150 ml smetany
600 ml drůbežího vývaru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce ghí
sůl, pepř

Příslušenství:

nože 
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
5. Přidejte 2 lžíce ghí.  
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a 400 g drůbežích jater.  
8. Restujte 12 minut / 100 °C / rychlost 1.  
9. Polovinu jater dejte stranou.  
10. Zbytek jater podlijte 600 ml drůbežího vývaru.  
11. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
12. Přidejte 2 lžíce hladké mouky rozšlehané ve 150 ml smetany.  
13. Dochuťte solí a pepřem.  
14. Vařte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
15. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
16. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
17. Podávejte s odloženými restovanými játry.