Játrová omáčka

Suroviny:
400 g drůbežích jater
1 cibule
1 stroužek česneku
150 ml smetany
600 ml drůbežího vývaru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce ghí
sůl, pepř
Příslušenství:
nože
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 2 lžíce ghí.
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a 400 g drůbežích jater.
8. Restujte 12 minut / 100 °C / rychlost 1.
9. Polovinu jater dejte stranou.
10. Zbytek jater podlijte 600 ml drůbežího vývaru.
11. Vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
12. Přidejte 2 lžíce hladké mouky rozšlehané ve 150 ml smetany.
13. Dochuťte solí a pepřem.
14. Vařte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.
15. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
16. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
17. Podávejte s odloženými restovanými játry.