Znojemská omáčka

Suroviny:
150 g anglické slaniny
500 g vepřového plecka
1 l vývaru
2 vejce uvařené natvrdo
1 cibule
5 sterilovaných okurek
2 lžíce plnotučné hořčice
50 g másla
sůl, pepř dle chuti
Příslušenství:
Nože
Míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nože a přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
2. Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
3. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
4. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a 50 g másla.
5. Restujte 10 minuty/ 100 °C/ rychlost 1.
6. Vložte na kostky pokrájené maso.
7. Restujte 5 minut/ 100 °C / rychlost 1.
8. Přilijte 1 l vývaru a vařte cca 90 minut/ 100 °C / rychlost 1, dle velikosti kousků masa.
9. Do hotové omáčky vložte na kostičky pokrájené 2 vejce a 5 okurek.
10. Dochuťte hořčicí, solí a pepřem.