Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

4 porce

120 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

150 g anglické slaniny
500 g vepřového plecka
1 l vývaru
2 vejce uvařené natvrdo
1 cibule
5 sterilovaných okurek
2 lžíce plnotučné hořčice
50 g másla
sůl, pepř dle chuti

Příslušenství:

Nože
Míchací hák

Postup:

1.    Do nádoby vložte nože a přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli. 
2.    Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
3.    Vyjměte nože a vložte míchací hák.
4.    Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a 50 g másla.
5.    Restujte 10 minuty/ 100 °C/ rychlost 1.
6.    Vložte na kostky pokrájené maso.
7.    Restujte 5 minut/ 100 °C / rychlost 1.
8.    Přilijte 1 l vývaru a vařte cca 90 minut/ 100 °C / rychlost 1, dle velikosti kousků masa. 
9.    Do hotové omáčky vložte na kostičky pokrájené 2 vejce a 5 okurek.
10.    Dochuťte hořčicí, solí a pepřem.