Zelné bramboráky

Suroviny:
500 g brambor
150 g jablek
200 g kysaného zelí
3 vejce
150 g pohankové mouky
2 lžíce olivového oleje na smažení
sůl, pepř
Příslušenství:
nástavec na strouhání
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
2. Oloupejte 500 g brambor a 150 g jablek.
3. Brambory a jablka nastrouhejte rychlostí 6.
4. Přidejte 200 g kysaného zelí.
5. Směs vyjměte z nádoby a vymačkejte přebytečnou šťávu.
6. Vyjměte nástavec na strouhání a vložte metlu.
7. Do nádoby dejte zpět vymačkanou směs, přidejte 150 g pohankové mouky a 3 vejce.
8. Dochuťte solí a pepřem.
9. Míchejte 5 minut / rychlost 1.
10. Z hotového těsta na olivovém oleji usmažte bramboráky dokřupava.