Zeleninový krém

Zeleninový krém

4 porce

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1/2 cibule 
30 g celeru 
1 ks petžele 
2 ks mrkve 
100 g brambor na kostky 
200 g květáku / brokolice 
1 kostka bujónu + 0,5 l vody 
750 ml vody 
25 g másla  
špetka soli a pepře 
50 g taveného sýra 

Příslušenství:

Nože
Míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Přidejte 1/2 cibule, 2 oloupané překrojené mrkve, 30 g celeru a 1 oloupanou překrojenou petržel. 
3. Sekejte 4 sekundy / rychlost 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
4. Přidejte 100 g na kostky nakrájených brambor, přidejte 200 g květákových/brokolicových růžiček, 1 kostka bujónu a 0,5 l vody, 25 g másla, 750 ml vody, sůl a pepř. 
5. Vařte 40-50 minut / 90 °C / rychlost 1. 
6. Vyjměte míchací hák a přidejte nože. 
7. Přidejte 50 g taveného sýra. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.