Zeleninový krém

Suroviny:
1/2 cibule
30 g celeru
1 ks petžele
2 ks mrkve
100 g brambor na kostky
200 g květáku / brokolice
1 kostka bujónu + 0,5 l vody
750 ml vody
25 g másla
špetka soli a pepře
50 g taveného sýra
Příslušenství:
Nože
Míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 1/2 cibule, 2 oloupané překrojené mrkve, 30 g celeru a 1 oloupanou překrojenou petržel.
3. Sekejte 4 sekundy / rychlost 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
4. Přidejte 100 g na kostky nakrájených brambor, přidejte 200 g květákových/brokolicových růžiček, 1 kostka bujónu a 0,5 l vody, 25 g másla, 750 ml vody, sůl a pepř.
5. Vařte 40-50 minut / 90 °C / rychlost 1.
6. Vyjměte míchací hák a přidejte nože.
7. Přidejte 50 g taveného sýra. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.