Zeleninová krémová polévka

Suroviny:
750 ml zeleninového vývaru
1/2 cibule
1/3 pórku
150 g mrkve
100 g petržele
150 g celeru
4 růžičky brokolice
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
hrst růžiček květáku
3 žampiony
sůl, pepř dle chuti
špetka muškátového oříšku
1 hrst zelené petrželky
3 lžíce smetany na vaření
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje.
6. Restujte 4 minuty / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 1/3 pórku, 150 g mrkve, 150 g celeru, 100 g petržele a 4 růžičky brokolice.
8. Zalijte 750 ml zeleninového vývaru a vařte 50 minut / 90 °C / rychlost 2.
9. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
10. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
11. Přidejte hrst růžiček květáku a na plátky nakrájené 3 žampiony.
12. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
13. Vařte 6 minut / 90 °C / rychlost 2 do změknutí květáku.
14. Přidejte hrst nasekané petrželky, špetku muškátového oříšku a 3 lžíce smetany na vaření.
15. Dochuťte solí a pepřem.