Zeleninová krémová polévka

Zeleninová krémová polévka

4 porce

90 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

750 ml zeleninového vývaru  
1/2 cibule  
1/3 pórku  
150 g mrkve  
100 g petržele  
150 g celeru  
4 růžičky brokolice  
1 lžíce másla  
1 lžíce olivového oleje  
hrst růžiček květáku  
3 žampiony  
sůl, pepř dle chuti  
špetka muškátového oříšku  
1 hrst zelené petrželky  
3 lžíce smetany na vaření

Příslušenství:

míchací hák
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.  
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
5. Přidejte 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje.  
6. Restujte 4 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 1/3 pórku, 150 g mrkve, 150 g celeru, 100 g petržele a 4 růžičky brokolice.  
8. Zalijte 750 ml zeleninového vývaru a vařte 50 minut / 90 °C / rychlost 2.  
9. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
10. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.  
11. Přidejte hrst růžiček květáku a na plátky nakrájené 3 žampiony.  
12. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
13. Vařte 6 minut / 90 °C / rychlost 2 do změknutí květáku.  
14. Přidejte hrst nasekané petrželky, špetku muškátového oříšku a 3 lžíce smetany na vaření.  
15. Dochuťte solí a pepřem.