Zelené knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Suroviny:
OMÁČKA:
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
2 snítky tymiánu
400 g rajčat v plechovce
2 rajčata
2 dcl vody
sůl
KNEDLÍČKY:
150 g špenátu
100 ml vody
220 g hladké mouky
1 vejce
20 g rozpuštěného másla
50 g strouhaný parmazánu
100 g ricotty
VODA NA VAŘENÍ KNEDLÍČKŮ:
2 l vody + 2 lžíce soli
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 150 g špenátu, 100 ml vody, 1 vejce a 20 g rozpuštěného másla. Přidejte 50 g strouhaného parmazánu a 100 g ricotty.
3. Sekejte 3 minuty / rychlost 7.
4. Ručně vmíchejte 220 g hladké mouky a dejte do lednice na 30 minut.
5. Poté vytvarujte knedlíčky cca 3 cm průměr a uvařte v 2 l osolené vody, dokud knedlíčky nevyplují k povrchu.
6. Připravte si omáčku.
7. Do nádoby vložte nože.
8. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou cibuli.
9. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
10. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.
11. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
12. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
13. Přidejte prolisované 2 stroužky česneku.
14. Restujte 1 minutu/ 100°C/ rychlost 2.
15. Přidejte 400 g rajčat v plechovce, 2 dcl vody, 2 snítky tymiánu a sůl.
16. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
17. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
18. Sekejte 1 minutu / rychlost 5.
19. Podávejte s uvařenými knedlíčky.