Zelené knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Zelené knedlíčky s rajčatovou omáčkou

4 porce

65 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

OMÁČKA:  
1 cibule   
2 stroužky česneku   
4 lžíce olivového oleje   
2 snítky tymiánu   
400 g rajčat v plechovce   
2 rajčata   
2 dcl vody   
sůl   
  
KNEDLÍČKY:  
150 g špenátu   
100 ml vody   
220 g hladké mouky   
1 vejce   
20 g rozpuštěného másla   
50 g strouhaný parmazánu   
100 g ricotty   
  
VODA NA VAŘENÍ KNEDLÍČKŮ:   
2 l vody + 2 lžíce soli

Příslušenství:

míchací hák 
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 150 g špenátu, 100 ml vody, 1 vejce a 20 g rozpuštěného másla. Přidejte 50 g strouhaného parmazánu a 100 g ricotty.  
3. Sekejte 3 minuty / rychlost 7.  
4. Ručně vmíchejte 220 g hladké mouky a dejte do lednice na 30 minut.  
5. Poté vytvarujte knedlíčky cca 3 cm průměr a uvařte v 2 l osolené vody, dokud knedlíčky nevyplují k povrchu.  
6. Připravte si omáčku.  
7. Do nádoby vložte nože.  
8. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou cibuli.  
9. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
10. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.  
11. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
12. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.  
13. Přidejte prolisované 2 stroužky česneku.   
14. Restujte 1 minutu/ 100°C/ rychlost 2.  
15. Přidejte 400 g rajčat v plechovce, 2 dcl vody, 2 snítky tymiánu a sůl.  
16. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.  
17. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
18. Sekejte 1 minutu / rychlost 5.  
19. Podávejte s uvařenými knedlíčky.