Vepřová plec po uhersku

Vepřová plec po uhersku

4 porce

130 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

4 plátky vepřové plece 
100 g anglické slaniny 
1 cibule 
2 mrkve 
1 petržel 
kousek celeru 
mletá paprika 
3 rajčata 
2 menší brambory 
1 lžíce sádla  
1 lžíce cukru 
snítka rozmarýnu 
1 lžíce hladké mouky 
300 ml vývaru 
2 kuličky nového koření 
sůl, pepř 

Příslušenství:

Nože
Míchací hák
Varný koš

Postup:

1. Maso osušte, osolte, opepřete a posypte mletou paprikou. 
2. Do nádoby vložte nože a přidejte oloupanou a překrojenou cibuli. 
3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
5. Přidejte 100 g na kostičky nakrájené anglické slaniny. 
6. Přidejte 1 lžíci sádla a restujte 8 minut / 80 °C / rychlost 2. 
7. Přidejte nastrouhané 2 mrkve, 1 petržel a kousek celeru. 
8. Restujte 5 minut / 80 °C / rychlost 2. 
9. Vložte varný koš, který naplňte kostkami osoleného masa a posypte mletou paprikou. 
10. Přidejte 3 rajčata na měsíčky a 2 menší brambory na plátky. 
11. Přidejte 2 kuličky nového koření, 1 lžíci cukru (dle sladkosti rajčat) a snítku rozmarýnu. 
12. Podlijte 300 ml vývaru a vařte 90 minut / 80 °C / rychlost 1. 
13. Na závěr dle potřeby zahustěte 1 lžící hladké mouky rozmíchané v 80 ml vody. Přidejte k omáčce a ještě vařte 15 minut / 80 °C / rychlost 1.