Vepřová plec po uhersku

Suroviny:
4 plátky vepřové plece
100 g anglické slaniny
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
mletá paprika
3 rajčata
2 menší brambory
1 lžíce sádla
1 lžíce cukru
snítka rozmarýnu
1 lžíce hladké mouky
300 ml vývaru
2 kuličky nového koření
sůl, pepř
Příslušenství:
Nože
Míchací hák
Varný koš
Postup:
1. Maso osušte, osolte, opepřete a posypte mletou paprikou.
2. Do nádoby vložte nože a přidejte oloupanou a překrojenou cibuli.
3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 100 g na kostičky nakrájené anglické slaniny.
6. Přidejte 1 lžíci sádla a restujte 8 minut / 80 °C / rychlost 2.
7. Přidejte nastrouhané 2 mrkve, 1 petržel a kousek celeru.
8. Restujte 5 minut / 80 °C / rychlost 2.
9. Vložte varný koš, který naplňte kostkami osoleného masa a posypte mletou paprikou.
10. Přidejte 3 rajčata na měsíčky a 2 menší brambory na plátky.
11. Přidejte 2 kuličky nového koření, 1 lžíci cukru (dle sladkosti rajčat) a snítku rozmarýnu.
12. Podlijte 300 ml vývaru a vařte 90 minut / 80 °C / rychlost 1.
13. Na závěr dle potřeby zahustěte 1 lžící hladké mouky rozmíchané v 80 ml vody. Přidejte k omáčce a ještě vařte 15 minut / 80 °C / rychlost 1.