Vegeteriánské smažené závitky

Suroviny:
1 balení rýžového papíru
NÁPLŇ:
1/2 balení tempehu
1 vejce
1 mrkev
1/4 menšího bílého zelí
chilli dle chuti
1 stroužek česneku
1 lžíce sezamového oleje
2 lžíce sójové omáčky
hrst koriandru
3-4 shiitake houby namočené předem
špetka pepře
Příslušenství:
Nože
Postup:
1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
2. Strouhejte 1/4 menší hlávky zelí a 1 mrkev rychlostí 5.
3. Do nádoby vložte nože.
4. Přidejte 1/2 balení tempehu na kostky nakrájeného, 1 vejce, 3-4 shiitake houby nakrájené na plátky, 1 prolisovaný stroužek česneku a chilli dle chuti.
5. Přidejte 1 lžící sezamového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, hrst koriandru a špetku pepře.
6. Sekejte 40 sekund / rychlost 4.
7. Namočte plát rýžového papíru do studené vody. Až změkne, přendejte na pracovní plochu.
8. Naplňte směsí a zamotejte do jarního závitku.
9. Takto připravené závitky smažíme ze všech stran do zlatova na rozpáleném oleji.
10. Hotové podávejte se sladkokyselou omáčkou.