Vegetariánská gyoza

Suroviny:
TĚSTO:
240 g hladké mouky
120 ml teplé vody
1 lžíce sezamového oleje
NÁPLŇ:
1 balení tofu
1 vejce
1 vetší mrkev
1/4 bílého zelí
hrst koriandu
1 stroužek česneku
chilii dle chuti
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamové omáčky
Příslušenství:
Nože
Sestava pro vaření v páře
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 240 g kvalitní hladké mouky, 120 ml teplé vody a 1 lžíci sezamového oleje.
3. Sekejte 45 sekund / rychlost 3.
4.Vyjměte těsto na vál a dopracujte ručně. Vložte na 30 minut chladit do lednice.
5. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
6. Strouhejte 1/4 hlávky zelí a 1 větší mrkev rychlostí 5.
7. Do nádoby vložte nože.
8. Přidejte 1 balení pokrájeného tofu, chilli na kolečka a 1 prolisovaný stroužek česneku.
9. Přidejte 1 lžíci sezamového oleje, 1 lžíci sójové omáčky a hrst koriandru.
10. Sekejte 30 sekund / rychlost 4.
11.Z těsta vyválejte tenký plát, vykrojte kolečka a plňte tofu směsí.
12. Kraje těsta potřete vodou a vytvarujte knedlíček/taštičku.
13. Knedlíčky dejte na pár vteřin (do zlatova) z jedné strany zasmažit.
14. Do nádoby přidejte vodu po risku vaření v páře a uzavřete sestavou pro vaření v páře.
15. Po signalizaci vložte taštičky na 15 minut do páry.
16. Hotové podávejte se sójovou omáčkou nebo sladkokyselou omáčkou.