Vdolky

Suroviny:
80 g povoleného másla
100 ml mléka
8 g droždí
200 g hladké mouky
15 g cukru
1 žloutek
1 lžíce rumu
špetka citrónové kůry
olej na smažení
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 100 ml mléka, 15 g cukru a 8 g droždí.
3. Zahřívejte 3 minuty / 37 °C / rychlost 1.
4. Nechte vzejít kvásek 15 minut.
5. Přidejte 80 g povoleného másla, 200 g hladké mouky, 1 žloutek, 1 lžíci rumu a špetku citrónové kůry.
6. Šlehejte 1,5 minuty / rychlost 1.
7. Nechte 40 minut kynout.
8. Smažte vdolky na oleji dozlatova.