Vdolky

Vdolky

12 kusů

60 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

80 g povoleného másla
100 ml mléka
8 g droždí
200 g hladké mouky
15 g cukru
1 žloutek
1 lžíce rumu 
špetka citrónové kůry
olej na smažení

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte 100 ml mléka, 15 g cukru a 8 g droždí.  
3. Zahřívejte 3 minuty / 37 °C / rychlost 1.  
4. Nechte vzejít kvásek 15 minut.  
5. Přidejte 80 g povoleného másla, 200 g hladké mouky, 1 žloutek, 1 lžíci rumu a špetku citrónové kůry.  
6. Šlehejte 1,5 minuty / rychlost 1.  
7. Nechte 40 minut kynout.  
8. Smažte vdolky na oleji dozlatova.