Tyrolské knedlíky se špenátem, slaninou a parmezánem

Tyrolské knedlíky se špenátem, slaninou a parmezánem

4 porce

40 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

500 g starších rohlíků
3 lžíce mléka
120 g másla
3 vejce
1 šalotka
100 g slaniny
250 g špenátu
100 g parmezánu
špetka strouhaného muškátového oříšku

Příslušenství:

sestava pro vaření v páře
míchací hák 
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou šalotku.  
3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
5. Přidejte na malé kostičky nakrájených 100 g slaniny.  
6. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 250 g opraného špenátu.  
8. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
9. Do mísy stranou přidejte 500 g nakrájených starších rohlíků, 3 vejce, 3 lžíce mléka, 120 g povoleného másla a špetku strouhaného muškátového oříšku.  
10. Přidejte špenátovou směs a vytvarujte knedlíčky.   
11. Pokud těsto lepí, přidejte hladkou mouku.  
12. Do nádoby přidejte vodu po rysku vaření v páře.  
13. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.   
14. Po signalizaci vložte knedlíky a vařte 10 minut.  
15. Poté podávejte s hoblinkami parmezánu, polité máslem.