Tyrolské knedlíky s petrželkou k hovězímu vývaru

Tyrolské knedlíky s petrželkou k hovězímu vývaru

4 porce

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

3 rohlíky
125 ml mléka
1 vejce
hrst petrželky
20 g másla
50-70 g hladké mouky 
špetka soli

Příslušenství:

sestava pro vaření v páře

Postup:

1. 3 rohlíky nakrájejte na malé kousky a zalijte 125 ml mléka.
2. Přidejte 1 vejce, 20 g povoleného másla, hrst nasekané petrželky a 50-70 g hladké mouky.
3. Dochuťte špetkou soli a vytvarujte knedlík.
4. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.
5. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.
6. Po signalizaci vložte knedlík a vařte 15 minut.
7. Hotový knedlík podávejte zalitý vřelým hovězím vývarem.