Treska v těstíčku s mačkaným hráškem s mátou

Treska v těstíčku s mačkaným hráškem s mátou

2 porce

40 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

RYBA: 
2 filety tresky 
sůl 
 
TĚSTO: 
400 ml studeného piva 
350 g hladké mouky 
1/2 balení kypřícího prášku do pečiva 
 
MAČKANÝ HRÁŠEK: 
100 g hrášku 
2 lžíce povoleného másla 
2 snítky máty 
sůl, pepř 

Příslušenství:

nože
metla
stěrka 

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu. 
2. Přidejte 400 ml studeného piva, 350 g hladké mouky a 1/2 balení kypřicího prášku do pečiva. 
3. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3. 
4. Osolte tresku, jednotlivě namáčejte filety ryby v testě a smažte do zlatova. 
5. Do čisté, vymyté nádoby vložte nože. 
6. Přidejte 100 g hrášku, 2 lžíce povoleného másla a 2 snítky máty. 
7. Sekejte 5 minut / rychlost 6. 
8. Po minutě setřete ke středu a opakujte. 
9. Dochuťte solí a pepřem.