Treska v těstíčku s mačkaným hráškem s mátou
.jpg)
Suroviny:
RYBA:
2 filety tresky
sůl
TĚSTO:
400 ml studeného piva
350 g hladké mouky
1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
MAČKANÝ HRÁŠEK:
100 g hrášku
2 lžíce povoleného másla
2 snítky máty
sůl, pepř
Příslušenství:
nože
metla
stěrka
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 400 ml studeného piva, 350 g hladké mouky a 1/2 balení kypřicího prášku do pečiva.
3. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.
4. Osolte tresku, jednotlivě namáčejte filety ryby v testě a smažte do zlatova.
5. Do čisté, vymyté nádoby vložte nože.
6. Přidejte 100 g hrášku, 2 lžíce povoleného másla a 2 snítky máty.
7. Sekejte 5 minut / rychlost 6.
8. Po minutě setřete ke středu a opakujte.
9. Dochuťte solí a pepřem.