Toustový chleba

Toustový chleba

1 chlebík

1 hodina 40 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

250 g mléka
1/2 kostky droždí 
400 g hladké mouky 
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
1/2 lžíce soli
2 lžíce rozpuštěného másla na potření

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák a nalijte 250 g mléka. 
2. Mléko zahřejte 37°C .
3. Do mléka rozdrobte kvasnice a nechte vzejít kvásek. 
4. Do nádoby odvažte 400 g mouky, lžíci cukru, půl lžíce soli a dobře promíchejte.
5. Přidejte rozehřáté máslo a ručně vypracujte pružné těsto. Nechte v teple cca 10-15 minut vykynout.
6. Z těsta zamotejte bochánek a vložte do pečicí formy na toustový chléb.
7. Bochánek potřete rozpuštěným máslem a nechte vykynout cca 40-50 minut.
8. Troubu rozehřejte na 190°C a pečte cca 30 minut dozlatova.