Torta Nera

Suroviny:
Těsto:
3 balení cukrářských piškotů (300 g)
150 g másla
Náplň:
300 g čokolády 70%
100 g másla
4 lžíce cukru krystal
1/2 litru smetany
20 ml Amaretta
Příslušenství:
sekací nože
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 300 g cukrářských piškotů.
3. Sekejte 20 sekund/ rychlost 6.
4. Přidejte 150 g rozpuštěného másla.
5. Sekejte 20 sekund/ rychlost 4.
6. Vsypte směs do dortové formy a ručně upěchujte do krajů.
Připravte si náplň
7. Do nádoby vložte míchací hák.
8. Přidejte 300 g na malé kousky rozlámané čokolády.
9. Přidejte 100 g na plátky nakrájeného másla.
10. Přidejte 500 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce cukru krystal a 20 ml Amaretta.
11. Vařte 10 min/50°C/ rychlost 1.
12. Opatrně vlijte náplň na piškotovou vrstvu.
13. Dejte péct do vyhřáté trouby na 160°C/ 30-40 minut.
14. Upečený dort nechte vychladnout a posypte kakaovým práškem..