Thajská pikantní polévka

Thajská pikantní polévka

4 porce

35 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 l kuřecího vývaru 
200 ml kokosového mléka 
1–2 lžičky červené kari pasty 
špetka chilli 
zázvor dle chuti 
3 lžíce olivového oleje 
1 balení rýžových nudlí 
hrst koriandru 
1 lžíce limetkové šťávy 
sůl, pepř dle chuti 

Příslušenství:

míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák. Přidejte 3 lžíce oleje, 1-2 lžičky kari pasty a koření.  
2. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 2. 
3. Podlijte 1 litrem vývaru. 
4. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1. 
5. Přidejte 200 ml kokosového mléka. 
6. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1. 
7. Uvařte rýžové nudle dle návodu. 
8. Podávejte s nudlemi a posypte nasekaným koriandrem.